15.01.19

Det bästa du kan göra…

By | Uncategorised | No Comments

Efter att läst oändliga Facebookinlägg om dyrt spenderade pengar på träningskort på både det ena och det andra börjar de så smått tystna nu halvvägs in i januari.

Förr så orkade eller kände man sig i alla fall tvingad att hålla humöret uppe under hela januari, innan man kunde lägga av med någon lam ursäkt till de som frågade. De flesta frågade inte. De var rädda att själv behöva komma men någon ursäkt för att de slutat träna.

Själv har jag funnit något som kommer förändra mitt liv till det bättre!

Det kommer förbättra min hälsa och förlänga mitt liv…

Denna enda sak kommer att fördubbla min produktivitet under mina arbetsdagar… ge mig laserfokus när jag behöver det som mest… förbättra mitt humör och därför mina relationer med vänner och familj.

Dessutom är det underbart.

Sa jag vad det var?

Sömn… Underbara sömn.

Kommer jag inte i säng så ligger barnen och sparkar på mig, så det är inte många timmar jag brukar få, men det är slut på det. Vill barnen ligga i vår säng, inga problem, då går jag och lägger mig i någon av deras.

Vad kan du göra för att komma ner och få rofylld sömn?

Medan du funderar på det, visste du att…

  • Churchill brukade ta en eftermiddagslur varje dag vid femtiden? Han sa att det gjorde det möjligt för honom att få ut 50 % mer av hans arbetstimmar.
  • Sångaren Mariah Carey sover med 20 luftfuktare på full speed, minst 15 timmar på raken. Medan rapparen Eminem sätter upp folie runt sina fönster för att inte morgonsolen ska komma in.
  • Leonardo da Vinci tog 20 minuters tupplurar var fjärde timme istället för att sova på “normala” tider.
  • John F. Kennedy tog även han en tupplur varje dag för att förbättra sin produktivitet.

Om du, som jag, försöker hinna med mer för varje dag under våra arbetstimmar kan detta vara ett… underbart sätt att träna upp vår produktivitet på.

Jag lovar dyrt och heligt att hålla ut hela januari med denna träning.

 

15.01.16

Öl under arbetstid?

By | Food for thought | No Comments

Många år tillbaka blev de Danska byggarbetarna värdigt upprörda över en ny lag som begränsade dem till endast sex öl per dag under arbetstid. Speciellt takläggarna reagerade på detta.

Personligen har jag alltid tyckt att det är en bra idé att hantera en Tigersåg på hög höjd med alkoholhaltiga drycker i kroppen.

Nu försöker våra kära grannar vinna tillbaka mark. Läs mer…

15.01.12

Every Camel has a story to tell

By | Food for thought | No Comments

Sittandes på den lilla flygplasten Punta Cana i Karibien med två timmar kvar och inget direkt att göra, vandrade mina ögon runt lokalen och fastnade på en reklamskylt i gul neon. Every Camel has a story to tell.

Några få ord och jag är redan iväg på äventyr i mitt eget huvud. Jag är ingen rökare, har aldrig varit, men jag precis som många andra är sedan barnsben lärd att förflyttas i tid och rum med hjälp av historier och berättelser. Kan ett cigarettföretag skapa en historia som får en oändlig mängd människor att må bra över något som dödar dem, så kan du skapa en historia för din produkt.

Every product or company has a story to tell…

15.01.09

Welcome to a brand new year!

By | Food for thought | No Comments

Efter att ha sett mina barns glada utspel efter att kommit på hur man sadlar en gris och rider runt på den i spelet Minecraft, kan jag inte sluta tänka på hur bra Piggybacking kan utnyttjas.

Wikipedia: Piggyback (transportation), something that is riding on the back of something else.

Om du kan knyta din annons till en aktuell händelse är det som att tanka en Epa-traktor med raketbränsle. Allt som krävs är lite planering, sen kan man trycka på rätt emotionella knappar vid exakt rätt tillfälle. Läs vidare om hur Fisher-Price gjorde detta med sin nyårsannons.

http://www.adweek.com/news/advertising-branding/ad-day-fisher-price-creates-new-years-ad-24-hours-starring-2015s-first-babies-162143

14.12.12

“The worst fault a salesman can commit is to be a bore”

By | Uncategorised | No Comments

1935 skrev David Ogilvy dessa ord i en instruktionsmanual till sina kolleger för att effektivt sälja spisar. 80 år senare gör B2C allt för att leva upp till hans ord medan B2B fortfarande står kvar och stampar på samma plats.

Kan sociala medier förändra detta?

Kommer 2015 vara året då B2B på en bredare front, börjar leka med möjligheterna att påverka kundernas val på ett mer lättsamt sätt?

Eller som en underleverantör till “en stor Svenskt klädkedja” sa om vinterplaggens pälsdetaljer, “Slutmålet är samma, men det finns mer än ett sätt att skinna en katt”.

Pay per laugh

By | Video | No Comments

Underbart exempel på hur ny teknik kan användas för att locka ny publik, samtidigt få dem att annonsera å ens vägnar genom att posta inlägg på sociala medier. När kommer vi se detta i kassorna på t.ex. klädesbutiker, där glada shoppare tar en selfie med nyinköpta kläder i händerna och postar i sitt nätverk mot en rabatt på inköpet? Berätta för mig när ni ser det!

Pay per Laugh | TeatreNeu from edududu on Vimeo.